pátek 30. října 2015

1 Slovensko, 2 přespoláky, 1 sranda a 1 festival ~ 1 Slovakia, 2cross-countries, 1 fun and 1 festival

Lesní běh Říčany, 10.10.2015
(5,7km)

Pivní štafeta, Obora Hvězda, Praha 17.10.2015 
(1 míle)

Poslední měsíc byl sice podzimní.. Ale k podzimu přece patří tolik supr věcí. Pršení a tak..

Last month was definitely a fall month.. But so many nice things are connected with fall. Rain and so on..



Slovensko. Nejdřív jsem se na konci září vydala na výlet s dvěma mladšíma sestřičkama. Konkrétně vlakem do Štrby (krásných cca 8 hodin sezení, ale ta cena dortíků v RegioJetu.. neberte to), a pak místní zubačkou na Štrbské Pleso (porovnání z léta: zubačka Švýcarsko (levnější) cca 30CHF vs. Slovensko asi 1 euro. Švýcarský frank je +- to samé co euro). 
Počasí nám úplně nepřálo.. Ale byla jsem poprvé od svých 2 let v Tatrách. A i ten kousek v mlze, který jsme ještě viděli, mi přišel nádherný. Se ségrama jsme menší výstup zvládly a s Kačkou a její milou rodinou také.. Díky! (P.S. A ty halušky!! Yummy)

Slovakia. Firstly, at the end of September I went for a trip with my two younger sisters. We took train to Štrba (wonderful 8 hours of sitting, but the cheap prices of cakes in RegioJet...mmm) and then cog railway to Štrbské Pleso (comparison with summer travelling: cheaper cog railway in Switzerland cca 30CHF vs. Slovakia cca 1 euro... CHF is almost same as euro though!). Weather was not really good for hiking, but still we managed to do at least small hike with my sisters, friend Kačka and her family.. Even the little part of the mountains was spectacular. Moreover, it was my second trip to Tatry since I was two years old! Thanks! (P.S. check out pic of halušky... yummy thing)







Houbičky, Tatry, halušky.. 
Mushrooms, Tatry, halušky...

2 přespoláky. První byl pořádný, až mi přišel jako přeshorák. Do Říčan jsme jeli s Daníkem vláčkem, bylo pochmurno a ani jsme si nestihli projít trať.. Začala jsem docela svižně, po mega kopci a mega sešupu jsem si myslela, že už bude posledních pár set metrů k cíli.. Naivní! Další ještě větší mega kopec, který jsem částečně vyšla a ztratila na dohled jednu soupeřku, a pak ještě mnohem větší masakr z kopce, který jsem skoro celý sešla (pudy mi doporučovaly ušetřit kolínko..) a tak mě předběhla z kopce další holčina, kterou jsem nakonec v posledním stoupáku udolala.. Takže nakonec 2.místo a spokojenost, poněvadž jsem to já i nožka přežili...
Druhý přespolák byl.. No, jak název napovídá, jednalo se o 1 pivo Holby (ach Holbo, už asi nikdy), 1 míli běhu ve Hvězdě a 1 pivo po běhu.. Po vypití si cinknout s dalším členem štafety a takhle jsme běželi tři. Začínal Dan, který méně přesvědčivý výsledek v pití prvního piva (opravdu ho porazili 2 holky) napravil nejrychlejším během a vypití dalšího piva, pak byla maminka, která zvládla první pivo téměř na ex (ooo) a bežela fajně, nicméně druhé pivo už bylo zákeřnější, ale stále jsme nic nevzdávali, následovalo mé 1.pivo (téměř, téměř na ex) a běh, ten ušel, ale ke konci už jsem cítila takový ten alkoholový pocit ve všech končetinách, a druhé pivo jsem za jekotu ostatních členů štafety (kteří už pociťovali účinky 2 Holb) pivo silou vůle do sebe dosoukala.. Protože mix štafety byly hodnocené s chlapy, byli jsme 7., nicméně z cca 20 chlapských štafet to byl docela úspěch. Plusy tohoto klání: nejveselejší vyhlašování výsledků v celé ČR. (Člověk by čekal, že mu pivo po takovém výkonu vyprchá rychleji, nicméně opak byl pravdou.. zbytek dne jsem hlavně polehávala, jedla česnečku, ale na nic víc jsem se nezmohla.)

2 cross-country runs. First one was tough proper run, even it seemed as cross-mountain run. We took train to Říčany with Daniel and the weather was just cozy and foggy.. we had no chance/time to see the course before the start.. I started way too fast, after one crazy uphill and one crazy downhill I (stupidly) expected few hundreds to go... too naive! Next even bigger uphill, where I lost one girl and partially had to walk it, and then this ridiculous downhill.. I walked slowly down (my brain strictly told me not to execute my poor knee) so next girl passed me, but in the last uphill I successfully caught her and dropped her. So 2nd place and satisfaction, because I survived and so my knee did.
Second cross-country run was.. Ok, actually it was 1 beer, 1 mile of run and 1 beer again. After finishing 2nd beer, you had to clink with empty bottle with next member of your team and there were 3 people on the relay. Daniel was starting, and after his slower first beer (two girls beat him) he rectified it with the fastest run and second beer, then my mom went on and drank the first beer almost at once, she ran nicely and second beer was already quite exhausting, but we weren't giving up, so my first beer followed (almost, almost at once too), and run, which was ok but at the end was already quite exhausting and I felt my limbs getting strangely weaker (as the alcohol started working..), my 2nd beer and all my team screaming and cheering (eh, already being drunk a bit) so my will worked well and I finished this beer too.. and 7th place for us, because mixed relays were together with men's relays (so out of cca 20). That's success. Advantages of this race: the happiest victory ceremony in Czech Republic. (Anyway I hoped that I wouldn't feel these 2 beers really, but it was complete opposite - rest of the day I did literally nothing) 





Krásný les v Říčanech...
Wonderful forrest at Říčany





Po 2 pivech musí přece každý vypadat šťastný!!
After 2 beers everybody must be happy!!

1 sranda. Ta spočivala ve focení a točení plavání a jógy na Šutce tátovým GoPro, které bylo chudák od Vánoc doma a zatím se nesmočilo ve vodě. Přežilo, jen příště musíme 'méně třást rukou', protože i když videa vyšly super, fotky už jen tak napůl.

1 fun. The fun was about shooting videos and taking pics under water at Šutka pool (we swam and also tried to do some yoga poses) with dad's GoPro (poor camera hasn't been at water since christmas). Camera survived just next time it would be better to have less shaky hands - video looks nice but pics are bit blurry.






1 festival. Naposled jsem viděla Signal před dvěma lety a za tu dobu z toho vyrostl pořádný masochismus.. Vážně jsem tolik lidí nečekala. Úplnej masakr (v sobotu večer). Síťka u Rudolfina pěkná, ale na Náměstí míru jsme to už nedali, protože byla kosa, což mě trochu mrzí. Ale tak snad příště.

1 festival. I was at Signal festival two years ago and it was nice, but this year it was massacre. I didn't expect so many people (yeah it's true that it was saturday night..). Some kind of net next to Rudoflinum was nice... eventhough I wanted to see mainly videomapping at Náměstí míru, we were with Dan just too frozen and rather just went home.






Teď je čtvrtek a mě skončili mid-terms (něco jako půl-semestru-zkoušky). Takže hezky týden prázdnin!

Užívejte podzimu

Terka

So today it is Thursday and I am done with my mid-term exams. Hurray. Week off!

Enjoy fall
Terka

Žádné komentáře:

Okomentovat